Sexul,sanatate curata!

marți, 14 aprilie 2009 ·

O viata mai lunga

Sexul este asociat cu o stare de sanatate buna si o viata mai lunga, potrivit unui studiu. Astfel, 44% din subiectii de peste 50 de ani, care au declarat ca starea lor de sanatate este excelenta sau foarte buna, fac dragoste cel putin o data pe saptamana.

Reduce tensiunea

Chiar daca in punctul culminant al actului sexual, tensiunea este ridicata, aceasta scade pe parcurs, reducand astfel riscul unui infarct.

Un libidou scazut poate fi primul semn al existentei unor probleme in privinta tensiunii. In plus, doctorii considera ca barbatii hipertensivi pot suferi si de disfunctie erectila.

Combate diabetul

Efortul fizic si arderea caloriilor in timpul sexului ajuta la reducerea riscului de aparitie a diabetului. Potrivit unui studiu, DHEA-ul, unul dintre hormonii eliberati in corp in timpul orgasmului, imbunatateste actiunea insulinei si combate obezitatea.

Ajuta inima

Barbatii care fac sex mai putin de o data pe luna sunt de doua ori mai expusi riscului unui stop cardiac fatal, decat barbatii care fac sex cel putin de doua ori pe saptamana.

Pentru ca imbunatateste circulatia sangelui, sexul mareste cantitatea de oxigen furnizata celulelor si stimuleaza activitatea diferitelor organe.

Disfunctia erectila poate indica, de asemenea, probleme cardiovasculare.

Sexul slabeste!

"Doar 30 de minute de sex inseamna aproximativ 200 de calorii arse. Asa ca daca faceti sex de cinci ori pe saptamana este echivalentul a doua ore si jumatate in sala de forta", sustine expertul in fitness Nicki Waterman.

Acesta adauga ca "pentru cele mai bune rezultate", femeile trebuie sa stea deasupra partenerului in timpul actului sexual, pentru a-si subtia coapsele si a-si tonifia abdomenul.

Imbunatateste sistemul imunitar

O viata sexuala normala tine guturaiul la distanta. In timp ce faceti dragoste, nivelul imunoglobinei A - principala arma a sistemului imunitar al corpului - creste.

Un studiu la care au participat 112 studenti a indicat ca cei care au facut sex o data sau de doua ori pe saptamana au un nivel mai ridicat al imunoglobinei A, decat cei care s-au abtinut de la sex.

Randament mai bun

O partida de sex inaintea unui eveniment stresant, cum ar fi un examen sau un discurs, imbunatateste performanta.

Combate migrenele

Desi durerile de cap sunt cea mai folosita scuza pentru a refuza o partida de amor, se pare ca migrenele pot disparea ca prin minune, tocmai printr-o repriza de sex. Asta pentru ca orgasmele produc oxytocin si endorfine, "medicamente" naturale care reduc durerea.

Un somn linistit

Tot oxytocinul are efect de somnifer, dupa o partida de sex, in special in randul barbatilor. Acestia adorm chiar si la 2 minute dupa sex, in timp ce femeile au nevoie, in medie, de 20 de minute.

stirileprotv.ro




0 comentarii: